LAULAJIEN ESITTELY

TAPIO KUOSMA

Tenori

Tenorimme Tapio on laulanut lapsesta asti eri kuoroissa ja muutamassa lauluyhtyeessäkin. Mitalein palkittu musiikkikoulujen kasvatti on myös soittanut pianoa ja perehtynyt ääni- ja videotekniikkaan. Hevibändihistoriaakin on.


Ammatiltaan Tapio on IT-arkkitehti. Lisäksi hän on innostunut muutamasta teknisestä harrastuksesta, kuten radio-ohjattavat lennokit, kotiteatteri ja kalastuskelojen huoltaminen ja korjaaminen. 

Tapio myös kalastaa ja veneilee ja tekee perämoottorien huollot itselleen ja ystävilleen.


TERHI HARPER

Sopraano

Terhi hoitaa Vacapellassa mezzosopraanon tonttia. Hän on laulanut ja soittanut pianoa erilaisissa kokoonpanoissa parinkymmenen vuoden ajan. Keikkalavat ja äänitysstudiot ovat tulleet tutuiksi lukuisien laulu- ja soittoprojektien myötä. Musiikilliset juuret johtavat klassiseen, poppiin ja jazziin.

Vacappellan lisäksi Terhin kalenteri täyttyy Vantaan Kamarikuoron treeneistä ja keikoista.

Terhi on ammatiltaan yrittäjä ja opiskelee töiden ohessa journalismia. Rakastaa tarinoita ja Lord of the Rings -leffoja, jotka katsoo putkeen vähintään kaksi kertaa vuodessa.

EERO SANTALA

Basso

Senaattoriksikin kutsuttu Eero vastaa yhtyeen matalimmasta äänialasta, bassosta, sekä puujalkavitseillään yhtyeen henkisestä "hyvinvoinnista".

Eero on nuoruudessaan käynyt muutaman vuoden pianotunneilla ja laulanut pari vuotta seurakunnan nuorisokuorossa. Nyt vanhemmalla iällä Eero on löytänyt musiikin uudelleen Tiernapoikien kautta ja laulanut viimeiset 10 vuotta Vantaan Kamarikuorossa. Musiikki on Eerolle aina ollut tärkeää. "Musiikkiin tulee suhtautua riittävällä Vacavuudella, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa."

Eero on koulutukseltaan kemisti, mutta työskentelee nykyisin IT-alalla. Laulamisen lisäksi Eeron vapaa-aika kuluu jalkapalloseuran hallintoa sekä joukkuetta pyörittäessä.

PAULA WICKSTRÖM

Altto

Alttomme Paula on kuorolaulanut Vantaan Kamarikuorossa ja esiintynyt jo kouluaikoina erilaisissa kokoonpanoissa tanssien ja musisoiden.

 Juuriltaan savolais-karjalainen Paula on nuoruudessaan soittanut mm. kansanmusiikkiyhtyeessä ja puhallinorkesterissa sekä suorittanut musiikkiopiston instrumenttinaan klarinetti. 

Tallennettuna Paulaa voi kuulla Helsingin sambakoulun Imperio do Papagaion karvevaalicd:n lauluryhmässä. Vauhdikkaita ruuhkavuosia elävä markkinointitoimiston projektipäällikkö pistää asiat tapahtumaan ja on (melkein) aina valmis kokeilemaan kaikkea kerran!

Vacappellassa Paulaa houkuttelevat upeasti soivat harmoniat, mahdollisuus haastaa osaamistaan monipuolisesti pienessä lauluyhtyeessä ja tietenkin ihanat Vacatoverit

TAIJA KUOSMA

Sopraano

Ylempi sopraanomme Taija  pitää heleän kauniilla äänellään huolta Vacappellan korkeimmista harmonioista. Myös Taija on musiikkiluokkien, -opistojen ja kuorojen konkari. Taijalla onkin Vacappellan pisin historia Vantaan Kamarikuorossa.

Taija päätti 7-vuotiaana, että hän haluaa laulaa koulun kuorossa, johon ei ollut koskaan otettu näin nuoria laulajia. Cantores Minores -kuoron johtajan vaimo huomasi Taijan lahjakkuuden ja hän tuli valituksi.

Taijan instrumenttina Vantaan Musiikkiopistossa on ollut oboe, jonka ansiosta myös soittoyhtyeet ovat tulleet tutuiksi. Myöhemmin Taija vaihtoi pääaineekseen laulun. Valkolakin Taija painoi päähänsä Vantaanjoen musiikkilukiosta. 

Taija on ammatiltaan assistentti. Hän järjestää asian kuin asian pedanttisen tarkasti. Vapaa-ajalla Taija nauttii sisustamisesta, lukemisesta ja Frendien katselemisesta. 

RIKU ÖSTERMAN

Baritoni

Rikun baritoni pönkittää Vacappellan alapäätä. Hän sai lauluherätyksensä Kontulan lapsikuorossa. Hän aloitti myös nuorena klarinetinsoiton, joka veikin hänet myöhemmin Polyteknikkojen Orkesteriin opiskeluaikana. Kasaripoppia kuunnellessaan Riku päätti myös aloittaa saksofoninsoiton, joka on auttanut mukaan poprock- ja groovebändeihin, sekä myös RäyhäRock-festivaaleja järjestämään. Vacappellan lisäksi Riku laulaa myös Vantaan Kamarikuorossa.

Työssään Riku konsultoi kansainvälisiä suuryrityksiä skenaariosuunnitteluun ja strategiaan liittyvissä kysymyksissä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa myös suunnistusta suunnistusseura OC Puiston riveissä.